În viața oricărui călător, Italia stă triumfătoare ca una dintre cele mai frumoase și fascinante destinații turistice din Europa. Iubirea pentru artă, pasiunea pentru istorie, dar și dragostea de viață, transformă orice vacanță în Italia într-o amintire ce devine ușor-ușor o dorință de a te reîntoarcere.

 

Fiecare regiune a Italiei este o lume în sine, o operă de artă vie. Puglia, Toscana și Lombardia sunt trei bijuterii care împodobesc coroana acestei națiuni, fiecare aducând o simfonie de culori, arome și emoții care transformă orice circuit în Italia într-o aventură de neuitat.

Puglia – Simfonia Sudului

Puglia, situată în „călcâiul” cizmei italiene, este renumită pentru plajele sale superbe, satele pitorești și delicatesele bucătăriei tradiționale. Tărâmul dintre mări, este o adevărată simfonie a sudului. De la plajele sale cu nisip fin și ape turcoaz până la câmpurile nesfârșite de măslini, fiecare colț al acestei regiuni este o explozie de culoare și vitalitate.

 

Bari, capitala regiunii, este poarta de aur în al nostru circuit în sudul Italiei. Străzile sale înguste și pietruite, împânzite de clădiri istorice și piețe unde răsună voia bună tipică italienilor, sunt ca niște pagini dintr-un roman antic. Ostuni, cunoscut drept "Orașul Alb", strălucește ca o perlă sub soarele mediteranean. Casele sale albe, străzile labirintice și priveliștile spectaculoase asupra câmpurilor de măslini și a mării sunt ca niște tablouri vii, în care fiecare detaliu captează esența frumuseții italiene.

 

Lecce, supranumită "Florența Sudului", îmbină arhitectura barocă și atmosfera primitoare a sudului Italiei. Străzile sale sunt ca niște galerii de artă în aer liber, unde fiecare clădire este o operă de artă sculptată în piatră aurie. Alberobello este renumit pentru casele sale unice, numite trulli. Aceste construcții rotunde, cu acoperișuri conice, par a fi desprinse dintr-un basm.

 

Dacă soarele, mirosul croissantelor proaspete și voia bună nu te-au convins încă, poate îmbrățișarea apei cristaline a Mării Mediteraneene te va face să programezi următorul circuit în Italia. Trani, Vieste, Peschici și Insulele Tremiti sunt doar câteva dintre regiunile unde muzica valurilor se aude pe fundalul plimbărilor pe străzile pavate ale Italiei.

Toscana – Inima Romantică a Italiei

Cu dealurile sale ondulate, podgoriile întinse și orașele medievale, Toscana este întruchiparea romantismului italian. De la turnul înclinat din Pisa la colinele acoperite de vii ale Toscanei, fiecare pas al acestei călătorii este o simfonie de culori, arome și emoții. Pisa, Cinque Terre, Lucca, Montecatini Terme, Florența, Siena, San Gimignano, Montalcino, Cerreto Guidi, Vinci și Pistoia sunt perlele acestui colier de vis.

 

Pisa, cu celebrul său turn înclinat, este un simbol al eleganței și al misterului. Turnul, ca o coloană neclintită într-o lume în mișcare, îți taie răsuflarea cu frumusețea sa arhitecturală și îți provoacă imaginația cu istoria sa fascinantă. Această structură iconică este doar începutul a ceea ce circuitul în Italia are de oferit. Vizitatorii pot explora Piazza dei Miracoli, unde se află, pe lângă Turnul înclinat, Catedrala din Pisa și Baptisteriul.

 

Florența, epicentrul renașterii italiene, este o simfonie de artă și cultură, un adevărat muzeu în aer liber. Fiecare stradă, fiecare piață și fiecare colț ascund capodopere ale artei și arhitecturii. Domul cu fațada sa de marmură policromă, Galeria Uffizi cu comorile sale inestimabile și Ponte Vecchio, cu magazinele sale strălucitoare, sunt doar două dintre atracțiile care te vor face să te întrebi “Oare cum ar fi dacă aș locui aici?”.

 

Și pentru a face această întrebare să răsune tot mai tare în imaginația ta, circuitul în Italia te va purta și în Siena, un alt oraș toscan plin de istorie și cultură. Cu faimoasa sa piață în formă de scoică, Piazza del Campo și cu Palio, cursa de cai care se desfășoară aici, Siena devine o explozie de culoare și pasiune, un spectacol care captează esența spiritului italian. Și pentru că spiritul italian este bine impregnant și în istoria vinului, nu putem rata degustările de la Montalcino, patria faimosului vin Brunello. Podgoriile nesfârșite și cramele tradiționale creează un peisaj pastoral, unde fiecare sorbitură de vin îți dezvăluie o lume de pasiune și rafinament. Fiecare pahar de Brunello este o poveste lichidă, o călătorie în esența Toscanei.

Lombardia - Eleganță și Modernitate

Lombardia, situată în nordul Italiei, este o regiune ce combină modernitatea vibrantă cu eleganța clasică. Aici, moda, arta, natura și luxul pare că și-au găsit locul unde pot conviețui în liniște și armonie, dăruind călătorilor și localnicilor experiențe care mai de care mai copleșitoare.

 

Începem circuitul în Italia de Nord în inima modei și design-ului, Milano. Metropola elegantă, plină de viață și rafinament, ne întâmpină cu străzi aglomerate, vitrine strălucitoare, dar și cu celebra sa catedrală gotică impunătoare, Duomo di Milano, care străpunge cerul albastru cu turlele sale de marmură albă. Fiecare colț al acestui oraș vibrează de istorie și creativitate, fiind un preludiu perfect pentru întreaga vacanță în Italia.

 

Din agitația urbană a cochetului Milano, circuitul cu însoțitor se îndreaptă către Stresa, o bijuterie ascunsă pe malul Lacului Maggiore. Această stațiune fermecătoare este o simfonie de grădini înflorite și vile elegante. Lacul Maggiore își dezvăluie splendoarea prin apele sale cristaline, care reflectă munții înzăpeziți și cerul senin. Pe malul aceluiași lac te așteaptă și Insula Bella. Numele acesteia nu este din întâmplare, căci aici vom descoperi grădinile sale baroce și palatul său somptuos. Vei păși într-o pictură renascentistă, unde fiecare floare, fiecare statuie și fiecare colț de grădină spune o poveste. De la grădini parfumate vom traversa către străduțele înguste și case pescărești, pe Insula Pescatori.

 

Și pentru că orice vacanță în Italia este înconjurată de splendoarea apei, un must pe lista circuitului nostru este și Lacul Como, cu apele sale adânci și albastre. Unul dintre cele mai faimoase lacuri italiene, Como este înconjurat de munți impunători și sate pitorești, un loc de o frumusețe copleșitoare, unde fiecare priveliște pare desprinsă dintr-o poveste. Bellagio, perla lacului, este o destinație de vis, cu străduțe înguste, terase pline de flori și priveliști panoramice asupra lacului.

 

Din Como, călătoria te poartă către Bergamo, un oraș medieval înconjurat de ziduri antice. Orașul de sus, Città Alta, este un labirint de străzi înguste și clădiri istorice, unde fiecare pas te poartă înapoi în timp. Bergamo este un adevărat spectacol de istorie și cultură, un loc unde trecutul și prezentul se împletesc într-o armonie perfectă. În aceiași notă istorică este și Sirmione. Pe malul sudic al Lacului Garda, Sirmione te întâmpină cu castele medievale și ape termale. Este un loc de o frumusețe captivantă, unde istoria și natura se întâlnesc într-un cadru de vis. Lacul Garda, cel mai mare lac italian, este un adevărat paradis pentru iubitorii de natură și sporturi acvatice.

 

 

Italia este pentru mulți dintre noi o destinație ce se aseamănă cu regăsirea sinelui. Un circuit în Italia este asemenea unei răsuflări de liniște a sufletului, o regenerare a spiritului, un exercițiu pentru imaginație și o pauză de la cotidian. Vacanțele în Italia întotdeauna lasă o amprentă asupra călătorului. Poate o fi de la istorie, de la energia oamenilor sau chiar de la aromele mediteraneene la care ți-e greu să spui nu. Însă indiferent de motivul pentru care acestea lasă urme pe caietul cu amintiri al unui călător, DAL Travel ți-a pregătit vacanțe în Italia care te vor reîntoarce în cele mai frumoase zone ale regiunii, dar și ale sufletului tău.

Vrei sa mergi in aceasta destinatie?

Circuit cu insotitor

2480 EURO

02.09.2024 - 14.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1490 EURO

28.08.2024 - 04.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2160 EURO

11.09.2024 - 20.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2580 EURO

22.12.2024 - 02.01.2025

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1480 EURO

30.08.2024 - 06.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1240 EURO

08.09.2024 - 14.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1290 EURO

06.09.2024 - 13.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1830 EURO

16.09.2024 - 29.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1090 EURO

13.09.2024 - 20.09.2024

VEZI OFERTA