Nu încape îndoială că Islanda este una dintre cele mai frumoase țări din lume, turiști din întreaga lume venind să descopere peisajele naturale unice și spectaculoase pe care Islanda le are de oferit: de la ghețari, la vulcani, gheizere și cascade impresionante. Dincolo de peisaje, însă, există multe alte motive pentru care merită să vizitezi Islanda, “cea mai mare țară mică din lume” - iată topul realizat de consultanții DAL Travel:

          


1.    Pentru a admira Aurora Boreală
O vacanță în Islanda se poate transforma ușor în una de care să-ți aduci aminte toată viața și chiar să povestești nepoților despre ea - și asta datorită fenomenului impresionant ce vrăjește privirile și inimile turiștilor de pe tot globul: Aurora Boreală.
Între lunile septembrie și aprilie, cerul Islandei este cel mai întunecat, astfel că șansele să vezi luminile nordului se măresc considerabil - ține cont de acest aspect atunci când îți planifici un circuit în Islanda.


2.    Pentru a experimenta apele geotermale de la Laguna albastră
Laguna albastră este una dintre cele mai renumite atracții turistice din Islanda și asta datorită apelor sale geotermale, de un albastru luminiscent, considerate a fi vindecătoare mai ales pentru cei care suferă de afecțiuni de piele precum psoriasis. Aflate la doar 45 de minute de capitala Reykjavik, această experiență este perfectă pentru o excursie de o zi atunci când vizitezi Islanda.

3.    Pentru a te conecta cu natura
Supranumită și “tărâmul focului și gheții”, teritoriul Islandei este împânzit de forme de relief vulcanice și glaciare, ce conferă acum un peisaj dramatic și unic în lume - asta pentru că peisajul a fost puternic șlefuit de aceste două forțe ale naturii. Un circuit în Islanda nu are voie să rateze explorarea vulcanilor, a ghețarilor, a fiordurilor, a izvoarelor calde naturale sau a plajelor cu nisip negru.

Atracții turistice pe care merită să le incluzi într-un circuit turistic în Islanda:

●    Parcul Național Skaftafell - aici vei găsi cel mai mare ghețar din Europa, Vatnajökull.
●    Húsavík - acest oraș îți va da șansa să admiri balenele de la bordul unei bărci tradiționale din stejar.
●    Tunelul de lavă Raufarhólshellir - acest tunel subteran de lavă s-a format în urmă cu 5000 de ani, în urma unei erupții vulcanice
●    Peninsula Snæfellsnes - desprinsă din paginile National Geographic, această zonă găzduiește ghețarul Snæfellsjökull, dar și plajele cu nisip negru 

4.    Destinație exclusivistă
Unul dintre motivele pentru care peisajele din Islanda sunt atât de impresionante este și faptul că ele au rămas sălbatice de-a lungul anilor - iar locuitorii și autoritățile, deși le exploatează din punct de vedere turistic, știu să o facă în mod responsabil. Acesta este și motivul pentru care circuitele în Islanda nu sunt atât de numeroase și au tarife puțin mai ridicate chiar și față de alte circuite turistice în țările nordice - numărul agențiilor de turism, ghizilor și hotelurilor din Islanda rămâne unul limitat, astfel încât natura să fie protejată de efectele turismului de masă.


5.    Soarele de la miezul nopții
Pentru că Islanda este situată chiar sub Cercul polar, nopțile de vară au aici o cu totul altă însemnătate față de ceea ce știm noi - lumina este prezentă pe tot parcursul zilei din mai până în iulie, așa că te poți bucura de un apus de soare la miezul nopții, pentru ca soarele să răsară mai apoi la 3 dimineața. Dacă punem la socoteală și temperaturile mai prietenoase din aceste luni de vară, putem înțelege ușor de ce este acesta vârful sezonului turistic în Islanda.