Namibia este una dintre destinațiile preferate de turiști atunci când vine vorba de o vacanță în Africa. Acest tărâm străvechi s-a reinventat, ajungând să fie o alegere de top chiar și pentru călătorii exigenți, oferind aventuri în deșert, safariuri unice și minuni naturale incredibile. Puține țări se pot mândri cu orizonturi nelimitate, peisaje care îți taie răsuflarea, sălbăticie neîmblânzită, completate de o frumusețe rară și un climat plăcut. Există numeroase motive pentru care ar trebui să alegi un circuit în Namibia pentru următoarea ta vacanță, însă dacă încă nu ești convins, specialiștii DAL Travel îți vor expune câteva dintre acestea pentru a nu mai sta pe gânduri!

1. Peisaje incredibile 

Namibia este un loc, cu adevărat, magic, misterios și extrem de frumos. Aici vei găsi unele dintre cele mai uimitoare peisaje naturale, începând de la mărețele dune de nisip din zonele deșertice și până la salinele, care pot fi întâlnite în Parcul Național Etosha sau canioane impresionante precum Canionul Fisher River, care este al doilea cel mai mare canion din lume. Desigur, pe lângă aceste zone, există și cele mai bogate în vegetație precum pădurile, în care poți găsi specii de copaci preistorici, plante din specia aloe care ating dimensiunile copacilor și alte asemenea. 

2. Faună diversă 

Deși la o primă vedere pare un loc lipsit de viață, realitatea este cu totul diferită! Există 650 de specii de păsări, dintre cele mai colorate și vibrante, 80 de specii de mamifere mari și 240 specii de reptile, fiind o destinație de top atunci când vrei să alegi un safari în Africa. În timpul sezonului uscat, în Parcul Național Etosha, pot fi observate multe dintre aceste specii, mai ales în jurul albiilor râurilor. Printre acestea se numără leii, rinocerul negru, elefanții, antilopele și nu numai. De asemenea, în părțile de nord ale regiunii Kunene există populații mari de crocodili de Nil, iar regiunile de coastă găzduiesc delfini, broaște țestoase, balene cu cocoașă și foci.


3. Scăpa de aglomerație, în siguranță! 

Namibia este o țară destul de mare, însă care găzduiește o populație de doar câteva milioane de locuitori, ceea ce o face perfectă pentru turiștii care doresc să scape de aglomerație și mulțimi. Cu toate acestea, alegând un circuit în Namibia, nu te vei simți deloc izolat, ci vă fi o buna oportunitate de a te reconecta cu natura și de a-ți aminti cât de spectaculoasă este lumea în care trăim. De asemenea, nu vă trebui să îți faci griji cu privire la siguranța ta pentru că Namibia este considerată una dintre cele mai sigure țări din Africa. De la obținerea independenței față de Africa de Sud, aceasta s-a bucurat de reconciliere politică și de bună guvernare, care a încurajat investiția în educație și infrastructură.


4. Culturile locale 

În Namibia vei putea întâlni culturi diverse, dat fiind faptul că multe grupuri și-au păstrat modurile tradiționale de viață. Țara abundă în diversitate culturală, de la San, unul dintre cele mai vechi grupuri din Africa, la Himba, grup cunoscut pentru pasta roșie pe care femeile o aplică pe piele și păr, vei avea o experiență din care vei pleca mult mai bogat. Există șase grupuri indigene diferite, în Namibia, fiecare având propriile tradiții, limbi și stiluri de viață. Populația din Namibia este cunoscută ca fiind ospitalieră, prin urmare, nu va fi o problemă dacă vei dori să afli mai multe despre cultura acestora.


5. Istorie și arhitectură

Namibia este plină de situri și descoperiri arheologice, deci, dacă ești pasionat de istorie, o vacanță în Namibia este perfectă pentru tine. Aici vei putea vizita galeria în aer liber de artă rupestră Twyfelfontein, cu peste 2000 de gravuri, care datează de câteva mii de ani. Tot aici vei putea vizita celebra peșteră Apollo 11, vechea stânca Mirabib sau urmele fosilizate de dinozaur. Mai mult de atât, pe măsură ce vei explora Namibia, vei putea observa că multe clădiri arată ca făcând parte mai mult din nordul Europei decât din Sudul Africii, lucru datorat moștenirii colonialismului german. Cu toate acestea, în afara orașelor principale, vei putea vedea și arhitectura tradițională a grupurilor locale. 


Alege un circuit în Namibia și bucură-te de ce are această țară mai bun de oferit! Dacă vrei să scapi de stresul planificării, poți lăsa totul în grija DAL Travel, o agenție de turism cu experiență. Contactează-ne și ne vom ocupa de călătoria ta până la cel mai mic detaliu.