Această perlă a Asiei Centrale, Uzbekistanul, este o destinație cu o istorie vastă și o moștenire culturală impresionantă. Cu un mozaic de orașe istorice al căror tradiții prețioase au fost păstrate de-a lungul secolelor și cu peisaje variate care-ți taie respirația, Uzbekistan abia așteaptă să fie explorat. Indiferent de vremea de afară, experții DAL Travel reușesc să dezvăluie frumusețea Uzbekistanului în fiecare moment al anului, pentru ca tu să poți alege perioada în care să te pierzi în această lume captivantă sau când să te reîntorci pentru mai multe aventuri.

 

Renașterea Uzbekistanului - primăvara

Primăvara este sezonul binecunoscut al renașterii, pe care cultura asiatică îl sărbătorește cu o bucurie cuceritoare. În Asia, primăvara este privită nu numai ca o perioadă de revigorare a naturii, în care copacii înfloresc și grădinile devin adevărate tablouri de culoare, dar și ca un moment de reînnoire a vieții.

 

Cu temperaturi plăcute, această perioadă este perfectă pentru a pleca pe ”Drumul Mătăsii” prin circuitele în Uzbekistan pregătite de DAL Travel. Pentru că este o vreme numai bună de plimbări, vom începe cu capitala Uzbekistanului, Tashkent. Orașul radiază de energie, ceea ce vei simți imediat cum ajungem în Piața Imamului Khast, iar monumentele și magazinele tradiționale aduc viață și culoare. Specialiștii DAL Travel ți-au pregătit un circuit de grup memorabil, ce include totul de la liniștea Mausoleului Kafal Shashi, la strălucirea Moscheei Șeicului Tillya, îmbrăcată în aur și marmură. Nu putem pleca din capitală fără să nu vizităm Muzeul de Arte Aplicate din Uzbekistan, care prezintă colecții valoroase de artizanat și arte aplicate. La final, vom da o fugă rapidă prin Bazarul de Mirodenii Chorsu, care te va învălui în arome exotice.

 

Un motiv de neratat pentru a rezerva un circuit cu însoțitor în Uzbekistan primăvara este faptul că în multe țări asiatice sărbătorirea Anului Nou are loc în acest anotimp. Aceasta este o ocazie pentru oameni să-și exprime dorințele de bunăstare și să sărbătorească un nou ciclu al vieții.

 

Sărbătorile Pascale - călătorii spirituale în Uzbekistan

Nu există un moment mai potrivit pentru a călătorie spirituală decât cu ocazia Paștelui. Uzbekistan are chiar o comunitate creștin-ortodoxă, iar în unele dintre orașele mari precum Tashkent, Bukhara și Samarkand se desfășoară slujbe speciale de Paște. Aceste ceremonii religioase oferă o experiență spirituală profundă, menite să ne aducă mai aproape de lucrurile simple și noi înșine.

 

Una dintre opririle din circuitele în Uzbekistan este Bukhara, fiind unul dintre cele mai vechi și mai bine conservate orașe istorice din Asia Centrală. În ton cu sărbătorile creștine, vom vizita complexul religios Poi-Kalyan care cuprinde Medresa Miri-Arab, Moscheea Djuma, precum și un minaret superb, Minaretul Kalon. Continuăm explorarea culturii și istoriei la Mausoleul Samanid, un exemplu important al arhitecturii islamice, fiind considerat unul dintre cele mai vechi și mai bine conservate monumente islamice din Asia Centrală.

 

 

Toamna - O călătorie gastronomică în Uzbekistan

Dacă te întrebi cum arată zilele de toamnă pe plaiuri asiatice, imaginează-ți cum culorile portocalii ale frunzelor uscate acoperă clădirile viu colorate sau cum apusurile răcoroase se zăresc printre moscheele istorice. Pare o imagine desprinsă din povești, nu-i așa? Tocmai de aceea te invităm să îți rezervi chiar acum locul tău în circuitele cu însoțitor în Uzbekistan pentru a completa tabloul cu propriile tale amintiri.

 

Toamna, temperaturile sunt mai blânde decât în sezonul estival, ceea ce face explorarea mai confortabilă. Cu recoltele de toamnă proaspete, bucătăria uzbekă se întrece în arome și gusturi, fiind celebră pentru preparatele sale delicioase. Dar asta nu e tot. În inima Uzbekistanului, în orașul vechi și plin de istorie, Khiva, se ascund comori arhitecturale care dezvăluie frumusețea și măreția epocilor trecute. Palatul Tash-Khauli strălucește în toată splendoarea sa, cu fațade decorate și curți interioare cu detalii spectaculoase. Vom continua circuitul în Uzbekistan cu Mausoleul Seyid Allauddin, care oferă o atmosferă liniștită, ideal pentru momente de meditație și reflecție.

 

Khiva este un oraș al contrastelor, unde simplitatea localnicilor se împletește cu arhitectura colorată a clădirilor. Un exemplu este Moscheea Bagbanli care adăpostește interiorul său liniștitor, în timp ce Mausoleul Pakhlavan-Makhmud strălucește în marmură albă și detalii aurii.

 

Sărbătorește un început de Revelion în Uzbekistan

Iarna aduce o atmosferă magică în Uzbekistan. Chiar dacă vremea rece ajunge și pe tărâmurile asiatice, orașele îmbracă hainele de sărbătoare cu decorațiuni de celebrare și lumini strălucitoare. Alături de grupul nostru de turiști, vom petrece Revelionul în Samarkand, unul dintre cele mai faimoase orașe istorice din Uzbekistan.

 

În inima orașului, se regăsește Piața Registan, o perlă a arhitecturii islamice. Înconjurată de cele trei medrese magnifice - Ulugh Beg, Sher-Dor și Tilla-Kori, piața devine o simfonie de detalii ornamentale și minareturi. După ce admirăm frumoasele monumente, continuăm circuitul în Uzbekistan cu impresionanta Medrasă Sher-Dor, dar și cu Mocheea Bibi Khanum și Mausoleul Gur-Emir, emir care a construit piramidele din capetele învinşilor săi. La finalul zilei vom vizita situl arheologic Afrosiab, care aduce la viață istoria antică a regiunii, dezvăluind artefacte și ruine.

 

Dacă nu te-am convins în ce perioadă să vizitezi Uzbekistanul, atunci noi te sfătuim să încerci cel puțin câte un anotimp pe rând. Ghizii DAL Travel abia așteaptă să descoperiți împreună frumusețile Uzbekistanului în circuitele de grup pe care ți le-au pregătit!

Vrei sa mergi in aceasta destinatie?

Circuit cu insotitor

980 EURO + 990 USD

05.09.2024 - 13.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1450 EURO + 2420 USD

21.08.2024 - 06.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1150 EURO + 1090 USD

27.12.2024 - 04.01.2025

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

3350 EURO

17.10.2024 - 01.11.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2890 EURO

09.10.2024 - 21.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1390 EURO + 1995 USD

16.09.2024 - 27.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

990 EURO + 995 USD

24.06.2024 - 04.07.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

3990 EURO

11.05.2024 - 26.05.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2850 EURO

09.08.2024 - 21.08.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2350 EURO

10.10.2024 - 22.10.2024

VEZI OFERTA