Anul Nou se apropie cu pași repezi, iar fiecare dintre noi începem să ne preocupăm de planificarea Revelionul - de la urmărirea spectacolelor de artificii uimitoare care împânzesc tot cerul, la petreceri incendiare și până la a ciocni un pahar de șampanie alături de persoanele dragi, există destule moduri în care poți alege să îți petreci Revelionul 2023. Totuși, propunerea noastră este să sărbătorești noaptea dintre ani peste hotare, unde vei putea intra în Noul An trăind o experiență unică - descoperind locuri noi, culturi noi, tradiții noi.

Și pentru că știm că una dintre cele mai mari preocupări poate fi cea legată de bugetul necesar unei astfel de vacanțe de Revelion, suntem aici pentru a te asigura că există o mulțime destinații accesibile de Revelion în 2023, în care vei putea călători fără a avea presiunea costurilor. Dacă te întrebi care sunt acestea, specialiștii DAL Travel au făcut o listă prin care să îți ofere câteva alternative convenabile, de buget, care sigur vor fi pe placul tău.

1. Maroc

Anul Nou este momentul oportun de a reflecta asupra tuturor lucrurilor care s-au întâmplat în anul care a trecut, dar și de a privi cu speranță către cel ce va urma. Pentru o celebrare unică, autentică și de neuitat, te sfătuim să iei în considerare un Revelion în Maroc. În lumina clară și revigorantă a acestei țări minunate, vei fi tentat să îți propui țeluri mărețe pentru noul an, inspirat de dunele maiestuoase care țin timpul în loc și de splendoarea celui mai mare deșert din lume. Lasă-te învăluit de un amestec de mirosuri, culori, sunete și localnici ospitalieri, care îți vor încânta toate simțurile. Începe-ți anul admirând magnificul peisaj marocan, unde munții, deșertul și plajele Oceanului Atlantic îți vor rămâne în suflet și te vor face să îți dorești să revii de fiecare dată când vei avea ocazia.

Scrie-ți propria poveste în paradisul oriental din Maroc, bucură-te de fiecare moment, explorează acest tărâm magic și fii sigur de faptul că un Revelion în Marrakech va fi o experiență pe care nu o vei uita.

Buget necesar: de la 1590€/persoană

 

2. Liban

Fiind o țară vibrantă, cu o fuziune de cultură și cu o capitală care a fost denumită “Parisul Orientului Mijlociu”, un Revelion în Liban este o alegere excelentă și super accesibilă! Pășește în noul an într-o locație plină de istorie, unde vei întâlni la tot pasul ruine de temple feniciene, palate, biserici și mănăstiri, toate împărtășind o poveste scrisă cu mult timp în urmă. Desigur, pe lângă aceste minuni culturale, aici vei găsi și localnici prietenoși și primitori, alături de care vei putea avea parte de o petrecere pe cinste de Revelion în 2023! Cu artificii vibrante și felinare colorate, Anul Nou este una dintre sărbătorile semnificative în această țară. Bucură-te de un început de an vibrant într-o țară care te va fascina la tot pasul.

Buget necesar: de la 1290€/persoană

 

3. Albania

În Albania intrarea în Noul An este despre tradiție și reuniune, ceva mai diferit decât în restul destinațiilor, de aceea noi credem că un Revelion în Albania trebuie experimentat măcar o dată în viață. Este momentul perfect pentru a cunoaște tradițiile și obiceiurile pe care albanezii pun mare preț. Pentru aceștia Revelionul este una dintre cele mai importante sărbători deoarece reunește toată familia, adunată de obicei în jurul mesei pline ochi de mâncăruri tradiționale. Chiar și cei mai tineri sărbătoresc alături de familie, urmând ca după miezul nopții să continue petrecerea și în altă parte, alături de prieteni. Acest obicei datează din vremea comunismului, când toate sărbătorile creștine au fost interzise, inclusiv Crăciunul, prin urmare, Revelionul rămânea principala cale de reuniune cu familia. Astfel, toată lumea intra în acea atmosferă de pregătire pentru noaptea cea mare și fiecare familie își propunea să aibă o masă mai bogată decât în anul anterior. Fiind un popor ospitalier, aceștia s-au invitat întotdeauna unii pe alții la masa de Revelion pentru ca nimeni să nu intre singur în Noul An. Totodată, optimiști din fire, întotdeauna vor proiecta o rezoluție mai prosperă asupra anului ce urmează. Tradițiile lor se aseamănă mult cu ale românilor, nu-i așa? Descoperă și alte similarități între poporul albanez și cel român într-o vacanță de Revelion în Albania!

Buget necesar: de la 1440€/persoană

 

4. Turcia 

Revelionul este o sărbătoare definitorie pentru populația de pe tot globul, însă nu există ceva mai special decât celebrarea unui Revelion în Turcia! Această țară este locul ideal pentru orice călător, cu zonele de coastă întinse și luxoase, ruinele antice, orașele pitorești, zonele deluroase, porturi idilice și multe altele. Turcia este cunoscută și pentru poporul său ospitalier, care știe cum să se bucure de fiecare moment, mai ales atunci când este vorba de o sărbătoare. Cu mese îmbelșugate, pline de mâncăruri tradiționale, extrem de gustoase, muzică și dans, o petrecere de Revelion în Turcia nu trebuie ratată! De data aceasta, noi îți propunem să petreci Revelionul în Cappadocia și să-ți începi anul cu o plimbare cu balonul cu aer cald! Se spune că intrarea în Noul An determină și parcursul acestuia - așadar alege această destinație dacă vrei un 2023 “la înălțime”!

Buget necesar: de la 985€/persoană

 

5. Portugalia

O altă destinație pe cât de frumoasă, pe atât de accesibilă, în care îți poți petrece Revelionul este Portugalia. Există mai multe locații de vis în care să intri în Noul An, începând cu marile orașe precum Porto sau Lisabona și până la o incursiune în paradisul insular al Azorelor. Alege un Revelion în Lisabona și începe anul savurând preparatele tradiționale, experimentând delicii pe care nu le vei mai găsi nicăieri în lume sau, de ce nu, alege un Revelion Insular în Azore și Madeira dacă îți dorești să pășești în 2023 relaxat, pe insulele primăverii eterne, adevărate oaze de liniște, relaxare și calm. Această intrare în noul an va fi cu adevărat specială, deci nu o rata.

Buget necesar: de la 1060€/persoană