Pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie, marile orașele europene se transformă în adevărate ținuturi magice, pregătindu-se să îl primească pe Moș Crăciun așa cum se cuvine - străzile se umple de luminițe colorate, de copaci împodobiți, iar piețele cele mai importante ale orașelor adună toată bucuria sezonului de iarnă cu o mulțime de dulciuri specifice, cu vin fiert, dar și cu nenumărate decorațiuni lucrate manual de localnici.
Dacă ți-ai propus ca în luna decembrie să ai o vacanță în Europa în care să te bucuri ca un copil de spiritul Crăciunului, iată care sunt cele mai frumoase Piețe de Crăciun din Europa după părerea consultanților DAL Travel:


Piețele de Crăciun din Alsacia, Franța
În Strasbourg se organizează una dintre cele mai vechi piețe de Crăciun din Europa, festivitățile de aici având o tradiție încă din anul 1570 - de altfel orașul este supranumit și “Capitala Crăciunului”! Vă puteți imagina așadar de ce Strasbourg este un oraș atât de iubit și de vizitat de turiști din toată lumea în luna decembrie. Străduțele înguste iluminate festiv, bradul ce tronează în centrul orașului și aproape 300 de căsuțe de lemn te așteaptă să descoperi spiritul Crăciunului Alsacian.
Vezi toate vacanțele în Franța.

Piața de Crăciun din Sibiu
Deși multe orașe din România organizează piețe de Crăciun poate mai mari sau mai ofertante, Piața de Crăciun din Sibiu are un farmec aparte - deschisă an de an în mijlocul Pieței Mari, aceasta umple orașul vechi de lumină, bucurie și râsete de copii. Pe lângă căsuțele cu decorațiuni lucrate manual de meșteri populari, aici vei găsi și o mulțime de dulciuri românești, de la salam de biscuiți, ciocolată de casă și până la nelipsiții cozonaci, iar dacă simți nevoia de puțină mișcare, patinoarul amenajat în mijlocul pieței îți va da ocazia să îți exersezi abilitățile pe gheață.
Vezi toate vacanțele în România.

Piața de Crăciun din Cologne, Germania
Căsuțele de lemn cu acoperiș roșu apar încă de la mijlocul lui Noiembrie în piața de lângă impunătoarea Catedrală gotică din inima orașului Cologne și astfel se dă startul sezonului de Crăciun pentru localnici și turiști deopotrivă. Experiența unui târg de Crăciun în Germania este una de neuitat, căci de aici a plecat întreaga tradiție a organizării unui astfel de eveniment - iar Cologne se bucură chiar de 7 astfel de piețe de Crăciun ce răspândesc în tot orașul atmosfera de sărbătoare.
Vezi toate vacanțele în Germania.

Piețele de Crăciun din Viena
Prima înregistrare a unei piețe de Crăciun în Viena datează din 1289, când locuitorilor capitalei Austriei le-a fost permis să sărbătorească toată luna decembrie. Sute de ani mai târziu, Viena organizează nici mai mult, nici mai puțin de 20 de piețe de Crăciun, însă cea mai impresionantă este de departe piața de Crăciun din fața Primăriei Vienei, denumită “Vis de Crăciun”.
Vezi toate vacanțele în Austria.

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria
Budapesta este o destinație renumită nu doar pentru clădirile emblematice, pentru istoria și cultura bogate, ci și pentru Târgul de Crăciun organizat an de an în Piața Vorosmarty, acolo unde nenumărate căsuțe te așteaptă cu mâncare tipic ungurească (trebuie să încerci langoși și kurtos kalacs la ei acasă), dar și cu o mulțime de obiecte de artizanat inspirate de folclorul maghiar, realizate de meșteri autentici.
Vezi toate vacanțele în Ungaria.