Caucazul, o regiune bogată în istorie și diversitate culturală, este o destinație de vis pentru orice devorator de turism. Aici, munții se înalță semeț către ceruri și văile adânci îmbrățișează râurile vijelioase. Într-o vacanță în Caucaz se desfășoară o întreagă poveste captivantă a tradițiilor, a istoriei și a naturii neîmblânzite. Acest colț fermecat al lumii, acoperit de un val de mister, ne dezvăluie peisaje de o frumusețe copleșitoare și orașe încărcate de legende.

 

Specialiștii DAL Travel ți-au pregătit un circuit în Azerbaijan – Georgia – Armenia care îți va oferi o experiență unică și memorabilă în Caucaz. Amintirile din acest circuit turistic, vor umple atât filmul aparatului foto, cât și pe cel al sufletului.

Baku - Orașul flăcărilor eterne

Baku, capitala Azerbaijanului, se înfățișează ca o veritabilă bijuterie a Mării Caspice. Strălucirea zgârie-norilor moderni contrastează fermecător cu aerul clădirilor din Orașul Vechi. Flăcările naturale ale dealurilor Yanar Dag par să șoptească povești antice, în timp ce Baku se dezvăluie ca un spectacol de lumini și umbre.

Începem cu un traseu către Oraşul Vechi, Iceri Seher, unde fiecare piatră își cântă balada timpului. Aici, Turnul Fecioarei (Maiden Tower) veghează de secole asupra orașului, iar Complexul Shirvanshahs se deschide ca o filă de istorie dintr-o carte veche. Palatele și moscheile de marmură întruchipează capitole cu amintiri despre dinastii și epoci trecute.

Cu toate acestea, în mijlocul acestei serenități, Aleea Martirilor stă ca un testament al curajului, aducând un omagiu celor care și-au jertfit viețile pentru libertate. O dovadă a sacrificiului sunt și Zidurile oraşului, puternice și tăcute, ce îmbrățișează întreaga măreție a Baku-ului. La marginea orașului, Templul Focului arde etern, reprezentând o flacără vie ce simbolizează spiritul nemuritor al acestui popor nobil.

Tbilisi - Un univers printre coline

Tbilisi, orașul cu suflet de poet și inimă de aventurier, își deschide brațele într-o îmbrățișare caldă pentru toți cei care își doresc să-i descopere secretele. Circuitul turistic în Georgia va dezvălui fiecare stradă ce șerpuiește printre coline, fiecare clădire ce păstrează șoaptele trecutului și fiecare piatră ce stă martoră unor vremuri apuse, dar niciodată uitate.

În zori, când soarele mângâie cu razele-i blânde acoperișurile roșii, Tbilisi pare să renască din propria-i istorie. Râul Mtkvari curge molcom, în timp ce podurile sale elegante leagă trecutul de prezent, invitând trecătorii într-o călătorie a simțurilor. Colinele din împrejurimi sunt locuri unde natura își spune povestea în culori vii și aer proaspăt. Fie că alegi să urci la Fortăreața Narikala pentru priveliști ce îți taie respirația sau să te pierzi pe străzile de pe Bulevardul Sota Rustaveli, fiecare pas te va aduce mai aproape de esența acestui oraș magic.

Istoria Tbilisiului e un mozaic de culturi și influențe, o poveste scrisă în pagini de piatră și sânge. Aici, biserici ortodoxe stau alături de moschei și sinagogi, într-o armonie ce vorbește despre toleranță și coexistență. Vizitând Catedrala Sioni sau Biserica Metekhi, vei simți cum spiritualitatea transcendă timpul și spațiul, iar poveștile sfinților și domnitorilor se împletesc într-o singură credință.

Erevan - o poezie a trecutului recitată în prezent

Inima Caucazului ne răsfață cu un loc de poveste, ce își răsfață vizitatorii cu brațele deschise și cu o bogăție culturală incomparabilă. Circuitul în Armenia îmbină armonios istoria și modernitatea, tradiția și inovația, purtându-te prin toate fețele regiunii și oferindu-ți o experiență unică și inedită.

 

În inima unui tărâm încărcat de istorie și legende, Erevan - capitala Armeniei, își deschide porțile pentru cei curajoși, pentru cei care caută mai mult decât peisaje, pentru cei care își doresc să pășească pe urmele celor care au scris istoria cu pașii lor. Plimbările pe străzile pavate din Centrul Vechi te vor teleporta direct în trecut, în timp ce Piața Republicii freamătă de cafenele cochete, magazine tradiționale și clădiri impunătoare.

De-a lungul decadelor, Universitatea de Stat din Erevan a fost un far al învățării și cunoașterii. Clădirea impunătoare, cu arhitectura sa clasică, a rămas în continuare un monument pentru turiști și o gazdă extraordinară pentru minți strălucite ce continuă să modeleze viitorul.

Alte simboluri ale tradiției sunt și Parlamentul și Palatul Prezidențial. Cu o eleganță sobră, acestea stau mărturie a democrației și stabilității naționale. Este un punct esențial pentru oricine dorește să înțeleagă mai profund structura politică și istoria recentă a Armeniei.

Însă o lume modernă nu se lasă intimidată de trecut. Clădirile contemporane șochează turiștii din Circuitul în Armenia cu grandoarea lor. Opera din Erevan este un loc de neocolit. Menită să îți taie răsuflarea prin construcție, dar și prin spectacolele ce le găzduiește, iubitorii de artă se pot bucura de opere clasice, dar și producții moderne.

Ești pregătit să descoperi cultura Caucazului? O vacanță în Azerbaijan – Georgia – Armenia te va purta pe culmile istoriei și te va trece ușor prin evoluție, cultură, modernism și, cel mai important, ospitalitatea unui popor plin de viață și tradiții milenare.

Vrei sa mergi in aceasta destinatie?

Circuit cu insotitor

990 EURO + 1089 USD

12.04.2025 - 23.04.2025

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

990 EURO + 995 USD

02.10.2024 - 12.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

3350 EURO

17.10.2024 - 01.11.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2850 EURO

20.02.2025 - 02.03.2025

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2890 EURO

09.10.2024 - 21.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1690 EURO + 1995 USD

08.10.2024 - 19.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

3990 EURO

17.09.2024 - 02.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1290 EURO + 1570 USD

16.10.2024 - 27.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2450 EURO

30.08.2024 - 11.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1580 EURO + 2850 USD

19.10.2024 - 05.11.2024

VEZI OFERTA