De când suntem mici ne bântuie o întrebare: “Există Moș Crăciun?”. Circuitele cu însoțitor DAL Travel pleacă în descoperirea răspunsului în cele mai răcoroase colțuri ale lumii. De la Cercul Polar, la Alaska și Țările Nordice, DAL Travel îți pregătește aventura pe care ți-ai dorit-o mereu să o ai când erai copil - plecăm în căutarea lui Moș Crăciun și a lui Rudolf!

 

În aceste tărâmuri ale zăpezii și ale luminilor, visurile prind viață, iar sufletul de copil se umple de bucurie și minunare. Colțurile reci ale lumii sunt mai mult decât destinații turistice, sunt călătorii inițiatice în inima iernii unde fiecare loc vizitat și fiecare experiență trăită, te duce mai aproape de esența pură a naturii și de magia nepieritoare a Nordului.

 

Să împachetăm hainele groase și să pornim într-o vacanță de iarnă în mijlocul verii.

  1.  Laponia – Cercul Polar – Moș Crăciun – Capul Nord

În nordul înghețat al Europei, acolo unde cerul se întâlnește cu pământul într-o îmbrățișare de zăpadă și lumină, se află Laponia, tărâmul viselor albastre și al magiei nesfârșite. Pe tărâmurile acestei regiuni mitice, Cercul Polar strălucește ca o coroană de cristale, iar Moș Crăciun domnește ca un rege al bucuriei, invitându-ne să descoperim comorile ascunse ale Nordului.

 

Primul popas al circuitului în Laponia începe în Helsinki, capitala Finlandei, unde arhitectura modernă se împletește armonios cu istoria și tradiția. Piaţa Senatului este inima vibrantă a orașului, dominată de impunătoarea Catedrala Luterană, un sanctuar al liniștii și al splendorii. Universitatea din Helsinki, Casa Sederholm și Primăria sunt martore tăcute ale trecerii timpului, fiecare purtând amintiri de neuitat. La marginea orașului, Parcul Esplanada oferă un colț de rai verde, unde florile și copacii șoptesc povești din alte epoci.

 

În Tromso, orașul luminilor nordului, Catedrala Arctică se ridică spre cer ca o rugăciune în marmură, iar Muzeul Polaria dezvăluie misterele vieții arctice. Satele pescărești din Lofoten, cum ar fi Henningsvaer, sunt ca niște bijuterii ascunse în inima naturii, iar Muzeul Viking Lofotr din Borg ne poartă în timpuri de legendă.

 

Pe măsură ce circuitul cu însoțitor în Laponia se îndreaptă spre Nord, peisajele devin tot mai dramatice și mai uluitoare. Golful Botnic și Marea Baltică își întind apele înghețate ca niște oglinzi ale infinitului, în timp ce Insula Mageroy și Capul Nord marchează punctul final al lumii cunoscute. Saltfjellet-Svartisen National Park este un sanctuar al naturii, unde ghețarii strălucesc ca diamantele și vârtejurile uriașe de la Saltstraumen dansează în apele tulburi. Fiordul Geiranger, cu cascada Voalul Miresei și Cascada celor 7 surori, este un loc de o frumusețe serafică, unde natura își dezvăluie măreția în toată splendoarea sa.

 

Nicio vacanță în Laponia nu ar fi completă fără o traversare spre Cercul Arctic, unde granițele dintre realitate și legendă devin neclare. În inima Laponiei, “satul lui Moș Crăciun” este un tărâm de basm, unde magia sărbătorilor prinde viață. Aici, copii și adulți își îndeplinesc visurile, întâlnindu-l pe Moș Crăciun. Vizitarea celui mai nordic oraș din lume este o experiență de neuitat, iar urcarea pe funicularul Fjellheisen pe Vârful Fjellstua oferă o panoramă de vis a tărâmului înghețat.

  1.  Vancouver şi Croazieră în Alaska

Imaginați-vă un tărâm unde pământul strălucește sub mantia albă a zăpezii și aerul este atât de pur încât fiecare respirație pare un elixir de viață. Acesta este mirajul care te așteaptă într-o croazieră în Alaska, o odisee care vă va purta din cosmopolitul Vancouver până în inima sălbăticiei nordice, Anchorage.

 

Vancouver este perla urbană a Canadei, un amestec fermecător de modernitate și natură. De la zgârie-norii care par să atingă cerul la parcurile vaste și liniștite, Vancouver este locul unde diversitatea și eleganța se întâlnesc. Fiecare colț al orașului își are propria poveste, fie că este vorba de străzile aglomerate ale centrului sau de liniștea liniilor de coastă de pe malul Pacificului.

 

Nu departe de Vancouver se află Victoria, cel mai „britanic” oraș al Canadei. Aici, eleganța victoriană este la ea acasă, cu clădiri istorice și grădini impresionante care aduc un omagiu moștenirii coloniale. Palatul Legislativ și Hotelul Empress sunt monumente care evocă o epocă apusă, iar străzile pietruite și casele colorate creează o atmosferă de basm.

 

Pe măsură ce croaziera în Alaska se îndreaptă spre nord, peisajul se transformă într-o panoramă de vis. Alaska, cunoscută ca „Sahara înghețată a Terrei”, este o vastă întindere de zăpadă și ghețari care se întinde până la orizont. Aici, ținutul eschimoșilor își dezvăluie secretele sub cerul aurit al nordului, iar fiecare ghețar, fiecare munte și fiecare fiord pare să spună o poveste ancestrală.

 

Destinația finală din croaziera în Alaska este Anchorage, cel mai nordic oraș important al Statelor Unite. Anchorage este un loc unde civilizația întâlnește sălbăticia, un oraș viu și modern înconjurat de peisaje naturale impresionante. De aici, exploratorii pot porni în aventuri nesfârșite, de la drumeții în parcurile naționale la observarea vieții sălbatice în habitatul său natural.

  1.  Țările Nordice: Suedia – Danemarca – Norvegia

Comorile ascunse din inima Nordului duc mai departe comori pline de istorie, tradiții și natură sălbatică. Circuitul în Țările Nordice în Suedia, Danemarca și Norvegia, ne destăinuie povești de istorie, tradiție, frumusețe și măreție.

 

 

Copenhaga, capitala Danemarcei, este un oraș al eleganței și al rafinamentului. Piaţa Primăriei pulsează de viață și istorie, iar Catedrala Sfânta Maria se ridică spre cer ca un simbol al credinței și al artei gotice. Universitatea din Copenhaga, cu zidurile sale pline de cunoaștere și Palatul Cristiansborg, un bastion al puterii, sunt martori ai trecutului glorios. Vechiul port Nyhavn, cu casele sale colorate și atmosfera boemă, este un tablou vivant, în timp ce Palatul Amalienborg, reședința regală, emană eleganță și prestanță. Piaţa Palatului și statuia lui Frederik al V-lea sunt inima regalității daneze, iar Bursa și Palatul Rosenborg adaugă o notă de splendoare arhitecturală. Statuia Micii Sirene, veghind liniștit asupra portului, este un simbol al fragilității și al viselor neîmplinite. Castelul Frederiksborg și Castelul Kronborg, cu arhitectura lor impunătoare, par desprinse din basmele copilăriei.

 

În Norvegia, orașul Oslo dezvăluie o colecție impresionantă de comori culturale. Cetatea Akershus și Fortăreaţa Bergenhus sunt monumente ale trecutului militar, în timp ce Primăria și Bulevardul Karl Johan sunt scene ale vieții urbane vibrante. Palatul Regal și Opera din Oslo sunt expresii ale măreției și artei, iar Catedrala și Parlamentul completează acest tablou magnific. Muzeele din Oslo – Fram, Kon-Tiki, Satului Norvegian și Vikingilor – oferă o incursiune fascinantă în istoria și cultura nordică. Casa Grieg din Bergen, Biserica Sfânta Maria din portul Bryggen și casele din lemn din secolul al XIX-lea adaugă o notă de autenticitate și tradiție.

 

Stockholm, capitala Suediei, este un oraș al contrastelor și al armoniei. Castelul din Orebro și Palatul Regal sunt embleme ale puterii și eleganței, în timp ce Catedrala Germană și Biserica Cavalerilor sunt sanctuare ale spiritualității. Sediul Primăriei, Opera și Parlamentul sunt simboluri ale modernității și democrației. Piaţa Stortoget, cu atmosfera sa agitată, și insula Djurgården, un paradis verde, sunt locuri de relaxare și contemplare. Muzeele din Stockholm – Vasa Museet, Muzeul Nordic, Muzeul de Etnografie și Muzeul Ştiinţei şi Tehnologiei – sunt temple ale cunoașterii și inovației.

 

Circuitul în Țările Nordice îți invită să descoperi Scandinavia în toată splendoarea sa.  Fiecare loc este încărcat de istorie și poveste. Te vei pierde în peisajele extraordinare,vei sta martor fiordurilor impresionante, cascadelor impunătoare și ghețarilor care par a fi veșnici.

 

DAL Travel îți aduce în față o experineță unică și memorabilă. Posibilitatea de a explora frumusețile și misterele lumii nordice în mijlocul verii, vine ca o gură de aer proaspăt în toiul verii. Haide într-un circuit cu însoțitor în care îl vom căuta și găsi pe Moș Crăciun în Laponia, vom explora peisajele sălbatice din Alaska și ne vom bucura de soarele strălucitor de deasupra Țărilor Nordice.

Vrei sa mergi in aceasta destinatie?

Circuit cu insotitor

1190 EURO + 3740 USD

16.08.2024 - 29.08.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1590 EURO + 3190 USD

02.08.2024 - 13.08.2024

VEZI OFERTA
Croaziera

3980 EURO + 2490 USD

27.11.2024 - 09.12.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

840 EURO + 1390 USD

27.11.2024 - 03.12.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2150 EURO

26.06.2024 - 09.07.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1750 EURO

27.08.2024 - 04.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1730 EURO

13.08.2024 - 21.08.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1830 EURO

16.09.2024 - 29.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1090 EURO

13.09.2024 - 20.09.2024

VEZI OFERTA