Circuit cu insotitor

1690 EURO

16.09.2024 - 26.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2970 EURO

01.10.2024 - 14.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1690 EURO

15.10.2024 - 25.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1790 EURO

27.12.2024 - 07.01.2025

VEZI OFERTA
Charter

Tarif în funcție de hotelul și tipul de masă specificat la fiecare hotel.

VEZI OFERTA
Charter

18.06.2024 - 25.06.2024

VEZI OFERTA
Charter

25.06.2024 - 02.07.2024

VEZI OFERTA
Charter

02.07.2024 - 09.07.2024

VEZI OFERTA
Charter

09.07.2024 - 16.07.2024

VEZI OFERTA
Charter

16.07.2024 - 23.07.2024

VEZI OFERTA
Charter

23.07.2024 - 30.07.2024

VEZI OFERTA
Charter

31.07.2024 - 06.08.2024

VEZI OFERTA

Tunisia, oficial Republica Tunisia, este o țară din regiunea Magrebului, în Africa de Nord, ce se învecinează la vest și sud – vest cu Algeria, la sud – est cu Libia, în timp ce în nord și este este mărginită de Marea Mediterană.

Între secolele IX – VIII î.Hr, istoria a consemnat numeroase prezențe ale fenicienilor pe actualele teritorii tunisiene, aceștia fiind prima dintre numeroasele civilizații care aveau să își lase adânc amprenta asupra istoriei și culturii Tunisiei, tot ei fiind și cei care au întemeiat orașul Cartagina, oraș ce avea să domine bazinul Mării Mediterane la fel cum Roma domina teritoriile Imperiului Roman.

În urma Războaielor Punice, Cartagina a pierdut controlul asupra teritoriilor imperiului său, teritorii ce au fost cucerite de romani în anul 146 î.HR și în a căror stăpânire au rămas până în secolul al V – lea d.HR. După căderea Imperiului Roman, teritoriile Tunisiei au fost dominate pe rând de vandali, bizantini și arabi, al căror control s-a extins total pe întreg teritoriul țării până în secolul al VII – lea. Aceștia au convertit populația berberă de aici la islam și au transformat orașul Tunis, capitala țarii,  într-unul dintre cele mai bogate și mai puternice orașe ale imperiului. În secolul al XVI – lea, Statele Barbare au confiscat teritoriile tunisiene cu scopul de a crea o fortăreața în lupta împotriva piraților, însă aceștia au fost izgoniți la scurt timp de către otomani, care s-au stabilit și au condus Tunisia până în secolul al XIX – lea.

În anul 1880, Franța a invadat teritoriile Tunisiei și a făcut din acestea un protectorat francez. După terminarea celui de-al doilea război mondial, în urma cărora teritoriile Tunsiei au fost destul de afectate, a început să se consolideze mișcarea de independență, care va atinge apogeul în jurul anilor ’50.

 În anul 1956 Tunisia și-a obținut oficial independența, și au urmat decenii de liniște până în anul 2010 când Revoluția Tunisiană a dus la înlăturarea președintelui țării, Zine El Abidine Ben Ali și a dat tonul începutului evenimentelor cunoscute ulterior sub numele de “ primăvara arabă’ din Africa de Nord și restul lumii arabe.               

Top Atracții Turistice în Tunisia

1.Artă și Arhitectură:

  • Medina
  • Cartagina
  • Muzeul Bardo 

2.Natură și peisaje:

  • Parcul Național Lacul Ichkeul
  • Parcul Național Jebil
  • Bulla Regia
  • Chot El Jerid
  • Parcul Animalelor Firguia 

Tradiții și Evenimente:

  • Festivalul Medinei din Tunisia
  • Festivalul Oazelor Montane din Tamerza
  • Festivalul Cailor Pursânge Arabi
  • Festivalul Internațional al Cartaginei
  • Festivalul Internațional al Saharei

INFO UTILE: 

  • Denumire oficială: Republica Tunisiană
  • Capitala: Tunis
  • Limba oficială: arabă tunisiană,
  • Moneda: dinae tunisian (TND), 1 TND = 0.3466 USD
  • Fus orar: GMT + 1
  • Electricitate: 230 V, frecvență 50 Hz, prize de tip european
  • Prefix ţară: +216
  • Formă de guvernământ: republică semi – prezidențială
  • Suprafaţa: 163.610 km2
  • Aşezare: regiunea Magrebului, în Africa de Nord, ce se învecinează la vest și sud – vest cu Algeria, la sud – est cu Libia, în timp ce în nord și este este mărginită de Marea Mediterană.
  • Populaţie: 11.722.038 locuitori
  • Alte limbi vorbite: berberă, franceză
  • Grupuri etnice: 98% arabo – berberi, 1% europeni, 1% evrei
  • Religie: 98% musulmani, 2% creștini și evrei
  • Greutăţi / măsuri: metric 

Top Oraşe de vizitat în Tunisia

  • Tunis – este capitala și cel mai mare oraș al Tunisiei ce găzduiește aproximativ 2.700.000 de locuitori, fiind astfel al treilea cel mai mare oraș din regiunea Magrebului (după Casablanca și Alger). Situat în golful cu același nume, pe malul Mării Mediterane, orașul construit pe fundația unei medine antice este centrul vieții politice și administrative tunisiene, precum și centrul activițăților comerciale și culturale ale țării. Orașul Tunis a fost inițial o așezare berberă ce a fost atestată pentru prima dată în izvoarele istorice din secolul al IV – lea î.Hr. Situat pe vârful unui deal, orașul a fost un excelent punct de observație a traficului naval precum și a rulotelor și caravanelor ce se deplasau pe drumul spre Cartagina. Printre cele mai importante atracții turistice ale orașului Tunis, se numără: Muzeul Național Bardo, Sidi Bou Said, Medina, Moscheea Măslinului, orașul nou, Parcul Belvedere, Muzeul de Artă Modernă.
  • Cartagina – dealul Byrsa se mândrește cu cea mai bună vedere asupra numeroaselor ruine romane care au supraviețuit în orașul Cartagina. Acesta se mândrește cu cele mai mari băi termanale antice din afara Romei precum și cu un amfiteatru de dimensiuni impresionante din acea perioadă, care poate rivaliza cu alte asemenea monumente din întreaga lume. Muzeul Bysa Hill este locul unde pot fi admirate numeroase exponate ce au fost găsite aici în urma descoperirilor arheologice, în timp ce Cartagina din ziua de azi este considerată a fi o suburbie bogată a capitalei Tunis, unde se află Palatul Prezidențial și Muzeul Oceanografic Dal El Hout.
  • Kairouan – este considerat unul dintre cele mai sacre orașe ale Tunisiei, și al patrulea cel mai important centru religios al comunității musulmane dupa Mecca, Medina și Ieruasalim. Datorită originilor sale, orașul a fost înscris pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Kairouan a fost fondat în jurul anului 670 de către dinastia Omeiazilor și a devenit rapid un important centru pentru bursele islamice sunnite precum și pentru învățătura coranică. 

Top Atracții Turistice în Tunisia

1.Artă și Arhitectură:

  • Medina – este unul dintre cele mai importante repere turistice ale Tunisiei, cunoscute popular sub denumirea de Al – Medinah. Această medină a fost construită pentru prima dată în jurul secolului al VII-lea, epoca de aur a Tunisiei, atunci când acesta era unul dintre cele mai puternice și mai prospere orașe ale lumii islamice, între secolele XII – XVI. Acest oraș fortificat este o adevărată călătorie în timp în care turiștii și vizitatorii pot admira toate rămășițele trecutului în timp ce se plimbă pe străduțele pietruite extrem de înguste unde sunt întâmpinați de vânzătorii care vând o mare parte din aceleași alimente exotice și mărfuri handmade ca și predecesorii lor, cu secole în urmă.
  • Muzeul Bardo – splendidul palat Hafsid construit în secolul al XIII – lea este locul unde se află cel mai mare muzeu din Tunisia. Muzeul găzduiește o colecție impresionantă de exponate ce sunt împărțite în funcție de diferitele epoci ale istoriei tunisiene, de la mozaicuri romane antice la artefacte ce provin din epoca Greciei antice și cea a Evului Mediu. 

2.Natură și peisaje:

  • Parcul Național Lacul Ichkeul – în fiecare an, mii de păsări zboară din Europa spre sud, pentru a-și petrece iernile în apropierea lacului Ichkeul, aflat în extremitatea nordică a Tunisiei. Lacul Ichkeul este considerat bijuteria Parcului Național Ichkeul, alături de Muntele Jebel Ichkeul, un masiv de calcar folosit în secolul al XIII – lea drept parc de vânatoare pentru familia regală. În anul 1729, regele Siciliei i-a dăruit Beyului din Tunis o pereche de bivoli de apă, despre care legendele populare cred că ar fi strămoșii tuturor bivolilor de apă care se află astăzi în parc.
  • Parcul Național Jebil – este cel mai mare parc național din țară, fiind situat în sudul țării, în inima deșertului Sahara, la aproximatic 75 de kilometri de Douz. Pe lângă numeroasele specii ce cobre și gazele ce pot fi admirate, aici se mai află și o serie de pietre gigantice care au luat naștere în urma eroziunii rocilor plutonice precum și numeroase artefacte descoperite pe aceste terenuri datate din epoca Holocenului sau din timpul celui de-al doilea Război Mondial.
  • Bulla Regia – deși nu este la fel de cunoscut precum orașul Cartagina, acesta este cu siguranța un alt oraș roman antic ce merită o călătorie până în nord – vestul Tunisiei, acolo unde este localizat. Bulla Regia se numără printre puținele vestigii romane antice în care vizitatorii pot vedea case romane din acea vreme conservate într-o stare aproape perfectă, case precum: Casa Amfitritului, plină de mozaicuri, Casa Scenei de Pescuit și Casa Vânătorii. Pe lângă numeroasele case construite în subteran pentru a-i proteja pe locuitorii Tunisiei de razele necruțătoare ale soarelui, aici mai pot fi admirate doua bazilici creștine din secolul al VI – lea cu numeroase coloane de marmură, un forum roman, precum și băile Julia Memmia.
  • Chot El Jerid – este cel mai mare lac de sare al deșertului Sahara, situat în sud – vestul Tunisiei, și este de asemenea extrem de cunoscut datorită scenelor din celebrul film Războiul Stelelor. Lacul se umple cu apă pe perioada iernii și seaca vara, în imediata apropiere a lui aflându-se și Tamerza, cea mai mare oază de munte a regiunii, precum și câteva cascade și chei. Un reper turistic extrem de important din regiune este oaza din regiunea Bled el Djerid, înconjurată de numeroase dealuri roz.
  • Parcul Animalelor Firguia – este cea mai mare grădină zoologică din Tunisia ce găzduiește peste 61 de specii de animale, printre care delfini, girafe, gheparzi și suricate. Parcul este dotat și cu un restaurant în care vizitatorii se pot delecta cu numeroase preparate din bucătăria tradițională tunisiană. 

Tradiții și Evenimente:

  • Festivalul Medinei din Tunisia - teatrul municipal din inima orașului Tunis este locul principal de desfășurare al acestui eveniment ce are loc anual, în timpul lunii sfinte musulmane a Ramadanului. Pe lângă obișnuitele serii de ceremonii religioase care se desfășoară în mod normal în orașele musulmane în timpul Ramadanului, acest festival oferă și o serie de proiecții de filme internaționale precum și prestații de muzică live. De asemenea, sunt organizate și numeroase parade stradale la care oamenii participă îmbrăcați în costume medievale.
  • Festivalul Oazelor Montane din Tamerza – este un eveniment ce se desfășoară anual în luna martie, în cea mai mare oaza de munte din Tunis, Tamerza, și este un eveniment organizat în memoria celui mai cunoscut poet tunisian, Abou El Kacem Chebbi. Pe întreaga perioada a festivalului sunt organizate numeroase degustări de preparate tradiționale tunisiene, precum și spectacole de animație și de artă locală, proiecții de film, curse de cai și lecturi de poezie.
  • Festivalul Cailor Pursânge Arabi – este un eveniment dedicat exclusiv cele mai cunoscute și mai apreciate rase de cai de pe planetă, a cărei istorie se întinde pe mai bine de 5.000 de ani. Evenimentul organizat anual în luna iunie este cel mai mare spectacol de cai din Africa ce incrude pe lângă numeorase curse de cai, și numeroase spectacole și târguri cu produse artizanale.
  • Festivalul Internațional al Cartaginei – este cel mai mare și cel mai așteptat eveniment al orașului Cartagina, ce atrage anual cel mai mare număr de turiști în oraș. Găzduit în amfiteatrul roman al orașului, festivalul începe la mijlocul lunii iunie și continuă până la jumătatea lunii august. Fetivalul este un eveniment cu tradiție, prima ediție având loc în anul 1964, de atunci acesta devenind unul dintre cele mai mari festivaluri de divertisment din Africa de Nord, în cadrul căruia de-a lungul timpului au participat adevărate legende ale muzicii precum James Brown, Louis Armstrong și Ray Charles.
  • Festivalul Internațional al Saharei – în fiecare luna decembrie, Tunisia își încheie calendarul evenimentelor cu cel mai vechi dar și cel mai celebru festival al țării. Acest eveniment organizat în orașul Douz, cunoscut inițial sub numele de „Festivalul Cămilelor”, a avut loc pentru prima dată în anul 1910 și de atunci a devenit un adevărat omagiu de patru zile adus culturii și tradițiilor nomade din sudul Tunisiei. Pe durata celor patru zile de festivități, sunt organizate curse maraton cu cămile, curse de cai pursânge și ceremonii tradiționale de nunți beduine. 

Ştiaţi că…

  • Un sfert din populația țării trăiește în Tunis, capitala țării.
  • Tunisia este cea mai nordică țară a Africii și are puternice legături economice cu Europa.
  • 98% din populația țării este alcătuită din berberi, iar restul de 2% sunt europeni.
  • Cel mai înalt vârf al Tunisiei este Jebel ech Chambi, cu o altitudine de 1544m.
  • Tunisia se mândrește cu mii de kilometri de linie de coastă mediteraneană precum și cu numeroase stațiuni turistice aflate aici.
  • Deși limba oficială este limba arabă, peste jumătate din populația țării vorbește limba franceză.
  • Tunisia este extrem de cunoscută pentru numeroasele situri arheologice romane, Cartagina fiind cel mai popular dintre acestea.
  • De-a lungul istoriei, Tunisia a avut doar doi președinți. 

Informaţii Turistice Utile 

Clima Tunisiei 

Clima Tunisiei este structurată în trei zone distincte de climat, în funcție de zonele geografice. Astfel, coasta de nord se bucură de un climat mediteranean cu ierni blânde și veri calde, specific și țărilor din sudul Europei, cu cele mai ploioase luni din an cuprinse între octombrie – mai. 

Zona centrală a Tunisiei este caracterizată de o climă semi – aridă, cu precipitații reduse și fluctuații drastice de temperatură, în special în timpul verii. Temperaturile medii de vară ajung în Tunisia în jurul valorilor de 320C în regiunile deșertice din interiorul țării, în timp ce în zonele de coastă acestea se situează în jurul valorilor de 210C. 

Perioada recomandată pentru vizitare Tunisiei este fie primăvara, între lunile martie – iunie, fie toamna, între lunile septembrie, octombrie, când vremea este blândă și se înregistrează temperaturi confortabile. 

Viza

Cetăţenii români, care doresc să călătorească în Tunisia în scop turistic, nu au nevoie de viză pentru intrarea în țară, pentru o perioadă de maxim 90 de zile. Intrarea în țară este posibilă cu orice tip de pașaport valabil minim șase luni de la data începerii călătoriei. 

Vaccinuri 

Pentru intrarea în Tunisia nu se cere dovada unor vaccinări speciale. Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul  Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor: www.cdc.gov.    

Siguranţă 

Nivelul atentatelor teroriste precum  și cel al criminalităţii este destul de scăzut în Tunisia.

  • Se recomandă turștilor români :
  • Să evite efectuarea călătoriilor individuale, fără un ghid turistic
  • respecte tradiţiile şi obiceiurile locale şi să adopte o atitudine prudentă în locurile publice.
  • Păstrarea în locuri sigure a documentelor şi valorilor personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini. 

Înainte de plecarea în călătorie 

  • Luaţi cu dumneavoastră adresa şi nr. de telefon al ambasadei sau al consulatului României în Tunisia
  • Asiguraţi-vă că ştiţi limita de bani pe care o puteţi retrage de la ATM şi PIN-ul cardului pe care urmează să-l utilizaţi.
  • Verificaţi cu banca emitentă dacă puteţi utiliza cardul în Tunisia
  • Lăsaţi cuiva apropiat o copie a itinerariului dumneavoastră. 

Sfaturi de călătorie în Tunisia   

Şi pentru că turiştii informaţi se vor bucura mai mult de şederea lor, iată câteva sugestii: 

  • Zile însorite, luminoase necesită ochelari de soare care vă vor proteja
  • În timpul verii este necesar să vă protejaţi pielea de razele ultraviolete. Chiar dacă temperaturile sunt în general blânde, veţi fi expuşi razelor puternice ale soarelui, de aceea vă sfătuim să luaţi cu dvs. loţiunea de protecţie solară cu care sunteţi obişnuiţi, pentru că dacă le veţi folosi pe cele locale, cu care nu sunteţi familiarizaţi, s-ar putea să aveţi reacţii adverse.
  • Aduceţi cu dumneavoastră aparatul foto şi camera de filmat, baterii suficiente şi toate accesoriile de care aveţi în general nevoie
  • Un bacşiş de 10% - 15% din totalul serviciilor este apreciat dacă acesta nu a fost deja inclus pe nota de plată